Το σχολείο
Όραμα - Αξίες
Οι στόχοι μας
Ανθρώπινο Δυναμικό
Εγκαταστάσεις
Διακρίσεις
Ευρωμαϊκή Διάσταση
Εκπαίδευση
Γυμνάσιο
Ενιαίο Λύκειο
Ξένες Γλώσσες
Πληροφορική
Εργ. Φυσικών Επιστημών
Εσωτερικό Φροντιστήρο
Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας
Η σχολική ζωή
Θεατρική Ομάδα
Μουσικό Τμήμα
Ομάδα Φωτογραφίας
Τμήμα Καλλιτεχνικών
Εκδηλώσεις
Μορφωτικές Επισκέψεις
Εκδόσεις
Ανταλλαγές Μαθητών
Ακαδημία Μπάσκετ
Ακαδημία 5x5
Γονείς
Εγγραφές - Δίδακτρα
Συναντήσεις Γονέων - Εκπαιδευτικών
Γραφείο Επαγγελματικού Προσανατολισμού
Στοιχεία Επικοινωνίας

 

  Ανακοινώσεις
 
 
Παρουσίαση του μυθιστορήματος του Άρη Σκιαδόπουλου, “Τα παιδιά της Τραμουντάνας”
13/02/2013
 
pic
 

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στις 07.30 το απόγευμα το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ οργανώνει στο Βουλευτικό Ναυπλίου την παρουσίαση του μυθιστορήματος “Τα Παιδιά της Τραμουντάνας” του καταξιωμένου δημοσιογράφου και συγγραφέα Άρη Σκιαδόπουλου.

Η υπόθεση διαδραματίζεται στο Μεσολόγγι. Τόπος εμβληματικός, ηρωικός και μαρτυρικός. Εποχή μετά τον εμφύλιο και πριν τη δικτατορία του 1967. Είναι τα χρόνια που χτίζεται ένας νέος πολιτισμός και ανασυγκροτείται μια κοινωνία με βάση την προσφορά, την ανιδιοτέλεια και την αλληλεγγύη, παρά τις διώξεις, τις εξορίες και τους κοινωνικούς αποκλεισμούς. Αυτή η πορεία ανακόπτεται βίαια από τη Χούντα, η οποία δημιουργεί τις βάσεις και τις προϋποθέσεις μια ηθικής, πολιτικής και πολιτιστικής παρακμής που σημάδεψε τα μετέπειτα χρόνια ως σήμερα.

Οι έφηβοι ήρωες του βιβλίου είναι καλομαθημένα παιδιά μικροαστών και άλλα παιδιά ψαράδων που πηγαινοέρχονται στις εξορίες ή χάνονται σ’ αυτές. Κι ανάμεσά τους ένας έρωτας αγωνίζεται για την ολοκλήρωσή του στην Ελλάδα που ονειρεύεται κι ελπίζει.

Πιστεύουμε πως ειδικά αυτή την εποχή, που μας χρειάζεται όσο τίποτε άλλο η ελπίδα, οι αξίες και η ηθική είναι παραπάνω από απαραίτητο να διαβάζουμε τέτοια βιβλία. Δηλαδή, έργα που έρχονται να αποκαταστήσουν –στη χαλασμένη κοινωνία μας- την ομορφιά, την υψηλή σκέψη και την εκλεκτή συγκίνηση που πρέπει να αγγίζει το σώμα και το πνεύμα μας. Το μυθιστόρημα του Άρη Σκιαδόπουλου είναι ακριβώς ένα τέτοιο βιβλίο.

Τα Παιδιά της Τραμουντάνας θα παρουσιάσουν ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο συγγραφέας του βιβλίου Άρης Σκιαδόπουλος. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο φιλόλογος Λευτέρης Μπαρδάκος ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γιώργος Αναστασόπουλος.

 
 
 
 
   
   
Αρχική Αρχική Photogallery