Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών

 

 

 'Έννοιες χωρίς εποπτείες είναι κενές και εποπτείες χωρίς έννοιες είναι τυφλές"

Ε.Kant

Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν τεχνολογικές γνώσεις και συναφείς πρακτικές δεξιότητες. Μόνο έτσι μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά στη σύγχρονη μεταβιομηχανική κοινωνία της πληροφόρησης


- είτε ως πολίτες που θα παίρνουν αποφάσεις υπέρ της μιας ή της άλλης προτεινόμενης λύσης,

- είτε ως άτομα άμεσα εμπλεκόμενα στην παραγωγική διαδικασία,

- είτε ως καταναλωτές που επιλέγουν, αγοράζουν και συντηρούν τεχνολογικά προϊόντα,

- είτε ακόμη ως άτομα που χρησιμοποιούν τεχνολογικά προϊόντα κατά τη διάρκεια της καθημερινής τους ζωής για διασκέδαση στον ελεύθερο χρόνο τους.

 

Η ανάπτυξη των έμφυτων ικανοτήτων, του κριτικού πνεύματος, ο έλεγχος των βιωματικών γνώσεων και η καλλιέργεια του πνεύματος συνεργασίας των μαθητών επιτυγχάνονται με το πείραμα.

Το εργαστήριο είναι ο χώρος πραγμάτωσης σε μεγάλο βαθμό των παραπάνω στόχων. Το εργαστήριο του ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ είναι ένα σύγχρονο εργαστήριο.


Σε μια ημικυκλική αίθουσα 70 m2 εξοπλισμένη με τα πιο σύγχρονα εποπτικά μέσα (βιντεοπροτζέκτορας,TV, H/Y, OVERHEAD, SMART - BOARD κλπ.) και τα απαραίτητα για την εκτέλεση των πειραμάτων όργανα, συσκευές, αντιδραστήρια βρίσκουν στέγη οι απαιτήσεις της εκπαίδευσης για ενεργή μάθηση.

Περιέχει 7 πάγκους εργασίας των τεσσάρων μαθητών ο καθένας. Ο κάθε πάγκος έχει δική του παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, εύκολη πρόσβαση σε νιπτήρα και αποθήκες οργάνων. Ο αρχηγός της ομάδας σε κάθε πάγκο είναι υπεύθυνος για την ομαλή διεξαγωγή της πειραματικής διαδικασίας. Στο εργαστήριο γίνονται οι εργαστηριακές ασκήσεις των μαθητών στις θετικές επιστήμες (φυσική, χημεία, βιολογία), αλλά η αίθουσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για παρουσιάσεις άλλων ειδικών μαθημάτων.

Facebook - Νέο Σχολείο

Επικοινωνία

Νέο Σχολείο
Εκπαιδευτικός Όμιλος Αργολίδας

Δαλαμανάρα, Αργολίδας, 21 200

Τηλ: +30 27510 62720

Fax: +30 27510 62721

Φόρμα επικοινωνίας

Email: info@new-school.gr

Facebook: neosxoleio