Εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας

 

Η μετακίνηση

Η μετακίνηση των μαθητών προς και από το σχολείο γίνεται με τα σχολικά αυτοκίνητα ή με απόλυτη ευθύνη των γονέων τους. Τα έξοδα μετακίνησης, όπως καθορίζονται κάθε χρόνο, βαρύνουν τους μαθητές. Η μετακίνηση με δίκυκλα (ποδήλατα - μοτοποδήλατα) ή με λεωφορεία του ΚΤΕΛ δεν επιτρέπεται σε καμιά περίπτωση για λόγους ασφαλείας.


Η φοίτηση των μαθητών

Οι μαθητές του ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ παρακολουθούν καθημερινά το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου και συμμετέχουν υποχρεωτικά σε όλες τις σχολικές δραστηριότητες και σε κάθε σχολική διαδικασία (εορτές, εκδηλώσεις, παρελάσεις, περιπάτους κ.λ.π.).

Κάθε μαθητής δικαιούται:

  1. Να απολαμβάνει το σεβασμό των καθηγητών και των συμμαθητών του τόσο κατά την ώρα του μαθήματος στην τάξη, όσο και κατά το χρόνο εκτός τάξεως (διαλείμματα, μετακίνηση με τα σχολικά λεωφορεία, περίπατοι, εκδρομές κ.λ.π.).
  2. Να ζητά διευκρινίσεις για το μάθημα, να διατυπώνει σκέψεις και κρίσεις, να εκφράζει απορίες και γενικότερα να επιδιώκει την πληρέστερη κατανόηση του μαθήματος.
  3. Να προτείνει τρόπους για την καλύτερη διεξαγωγή του μαθήματος και σε συνεννόηση με τον καθηγητή να αναλαμβάνει μόνος ή με συμμαθητές του να παρουσιάσει ένα μάθημα.
  4. Να αναλαμβάνει εργασίες για αντικείμενα που τον ενδιαφέρουν και να ζητά τη βοήθεια των καθηγητών του για τη μέθοδο, το σχεδιασμό, τις βιβλιογραφικές πηγές κ.λ.π.
  5. Να παίρνει μέρος σε όλες τις σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες του σχολείου (εκδρομές, θεατρικές επισκέψεις, ανταλλαγές, σχολικές γιορτές, εκπαιδευτικά προγράμματα, αθλητικές συναντήσεις, διαγωνισμούς επιστημονικών και κοινωνικών φορέων κ.λ.π.).
  6. Να παρακολουθεί την ενισχυτική διδασκαλία του σχολείου, αν οι καθηγητές του κρίνουν ότι είναι απαραίτητη ή χρήσιμη. Ακόμα δικαιούται να ζητήσει τη βοήθεια του καθηγητή του σε προσωπική βάση, ώστε να επιλύσει συσσωρευμένες απορίες για το μάθημα και να ζητήσει απαντήσεις, διευκρινήσεις κ.λ.π. που θα τον διευκολύνουν να παρακολουθήσει καλύτερα την εξέλιξη του συγκεκριμένου μαθήματος. Η βοήθεια αυτή μπορεί να δοθεί, ύστερα από συνεννόηση με τον καθηγητή, στο τέλος του ημερησίου προγράμματος ή το Σάββατο, ή στο χρόνο που θα θεωρήσει ο καθηγητής κατάλληλο και φυσικά στο χώρο του σχολείου.
  7. Να λαμβάνει γνώση του αξιολογημένου γραπτού δοκιμίου του (test, ωριαίο διαγώνισμα κ.λ.π.) και να ζητά καλόπιστα διευκρινίσεις για το βαθμό του.
  8. Να ζητά περισσότερες ασκήσεις για τον εαυτό του, όταν θέλει να εμπεδώσει κάποια ενότητα καλύτερα.

Facebook - Νέο Σχολείο

Επικοινωνία

Νέο Σχολείο
Εκπαιδευτικός Όμιλος Αργολίδας

Δαλαμανάρα, Αργολίδας, 21 200

Τηλ: +30 27510 62720

Fax: +30 27510 62721

Φόρμα επικοινωνίας

Email: info@new-school.gr

Facebook: neosxoleio