Νέο Σχολείο και αθλητισμός

 

Ο σχολικός αθλητισμός παίζει ρόλο κλειδί τα πρώτα χρόνια της εκπαίδευσης, ιδίως κατά την απόκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων. Παρόλο που ένας μεγάλος αριθμός παιδιών ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό, απομένει ένας επίσης μεγάλος αριθμός που αθλείται μόνο στο μάθημα της γυμναστικής.

Ακριβώς στα πρώτα παιδικά και εφηβικά χρόνια ο σχολικός αθλητισμός παρουσιάζει τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιδιά βασικούς κοινωνικούς κανόνες μέσω του παιχνιδιού.

Το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ αναγνωρίζοντας την ανάγκη του παιδιού και του εφήβου για κίνηση, ευγενή άμιλλα και εκτόνωση (σωματική και ψυχική) πρωτοπορεί δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές του να συμμετέχουν οργανωμένα στα αθλήματα που αγαπούν.

Το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  διαθέτει εγκαταστάσεις στον χώρο του που περιλαμβάνουν:

  • γήπεδο mini soccer
  • δύο γήπεδα μπάσκετ
  • ένα γήπεδο βόλεϊ
  • ένα γήπεδο beach volley

 

Η υλικοτεχνική υποδομή που υπάρχει υποδηλώνει από μόνη της το σεβασμό και την αγάπη του σχολείου για τον αθλητισμό.

Πιστεύουμε πως τα παιδιά-αθλητές που ανήκουν στην οικογένεια του ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ πρέπει να απολαμβάνουν τις θετικές επιδράσεις του αθλήματος, ανεξάρτητα από την αγωνιστική τους ικανότητα και εξέλιξη. Γιατί το άθλημα αποτελεί εργαλείο διαπαιδαγώγησης και σωστής συμπεριφοράς πέρα από τη συμβολή του στην καλή φυσική κατάσταση, στην υγεία και στην σωστή ανάπτυξη. 

Μέχρι σήμερα κανένα παιδί δεν μπορεί να ασχοληθεί με τον αθλητισμό στο βαθμό που θέλει. Αυτό που το εμποδίζει είναι ο χαμένος χρόνος μεταξύ μαθημάτων και αθλητισμού. Έχουμε προσαρμόσει το πρόγραμμα με τέτοιο τρόπο, ώστε να συνυπάρχουν αρμονικά τόσο ο αθλητισμός υψηλού επιπέδου όσο και η άρτια εκπαίδευση.

Οι σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του Σχολείου μας με τον άρτιο εξοπλισμό τους αποτελούν εγγύηση για τη σωστή λειτουργία του προγράμματος.

Facebook - Νέο Σχολείο

Επικοινωνία

Νέο Σχολείο
Εκπαιδευτικός Όμιλος Αργολίδας

Δαλαμανάρα, Αργολίδας, 21 200

Τηλ: +30 27510 62720

Fax: +30 27510 62721

Φόρμα επικοινωνίας

Email: info@new-school.gr

Facebook: neosxoleio