Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ πραγματοποίησαν οι μαθητές του Προσανατολισμού Υγείας του Νέου Σχολείου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους της Σχολής και να γνωρίσουν από κοντά τα αμφιθέατρα, αποκτώντας μια αυθεντική εικόνα της φοιτητικής ζωής και της καθημερινότητας των σπουδών στην Ιατρική.
Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο του Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής, όπου παρατήρησαν χειρουργικά παρασκευάσματα οργάνων με ογκολογικές νόσους, καθώς και ανθρώπινα έμβρυα με συγγενείς ανωμαλίες. Παράλληλα, ενημερώθηκαν για τις αρνητικές επιπτώσεις του καπνίσματος και της υπεριώδους ακτινοβολίας στην υγεία.

Η ξενάγηση συνεχίστηκε στο Ανθρωπολογικό Μουσείο της Ιατρικής Σχολής, όπου, μέσα από την παρουσίαση απολιθωμάτων, οι μαθητές γνώρισαν την ανατομική εξέλιξη του ανθρώπου τα τελευταία 2 εκατομμύρια χρόνια, με ιδιαίτερη αναφορά στον ελλαδικό χώρο.

Η εκπαιδευτική αυτή εμπειρία αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για τους μαθητές να έρθουν σε άμεση επαφή με τον χώρο της ιατρικής επιστήμης, να συνδέσουν τη θεωρητική γνώση με την πράξη και να ενισχύσουν το ενδιαφέρον τους για τις επιστήμες υγείας.

