Ομιλία Αγιασμού 2019-2020 - Υποδιευθύντρια του Γυμνασίου κα Τζοβάννα Κατερίνη.

billhristakos 7

Αιδεσιμολογιώτατε
Κύριε εκπρόσωπε του συλλόγου Γονέων & κηδεμόνων
Αγαπητοί γονείς
Αγαπητοί συνάδελφοι
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες του ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ,

Με τη θεία χάρη και τις ευλογίες της εκκλησίας που μόλις πήραμε, ξεκινούμε σήμερα τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020.
Ευχή και προσδοκία όλων μας είναι να κάνουμε καλή αρχή ώστε η νέα χρονιά να είναι αποδοτική, δημιουργική, αποτελεσματική.
Το σχολείο στις σύγχρονες οργανωμένες κοινωνίες κατέχει ένα κρίσιμο ρόλο, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή στην οποία δέχεστε ένα καταιγισμό μηνυμάτων, πληροφοριών και επιρροών: έχει ρόλο να σας βοηθήσει να συγκροτήσετε τα σωστά νοήματα και να ερμηνεύετε με έγκυρο και αξιόπιστο τρόπο όλα τα θαυμαστά και περίπλοκα αλλά συχνά και τραγικά που συμβαίνουν και υπάρχουν γύρω μας. Για να κατακτήσετε όμως αυτή την ικανότητα, χρειάζεται να καταβάλετε και εσεις κόπο και προσπάθεια. Από την πλευρά μας σας βεβαιώνουμε ότι η διδασκαλία και η μάθηση θα γίνονται με ευχάριστο και πρόσφορο τρόπο, με πολλές δραστηριότητες μέσα και έξω από το σχολείο, ώστε να ικανοποιούν τη φυσική σας περιέργεια και την έφεσή σας για γνώση.
ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ τους μαθητές και τις μαθήτριες που έρχονται για πρώτη φορά στο Γυμνάσιό μας, τα «πρωτάκια μας»και τους διαβεβαιώνουμε ότι το σχολείο θα είναι η μεγάλη τους οικογένεια, μια ζεστή αγκαλιά που τους υποδέχεται με αγάπη…
Αγαπητά μας παιδιά,
Είναι ευκαιρία από σήμερα να θέσετε νέους στόχους. Tο σχολικό περιβάλλον θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε γνώσεις και δεξιότητες για να αναπτύξετε την προσωπικότητά σας και παράλληλα να καλλιεργήσετε το πνεύμα σας. Γνωρίζουμε πολύ καλά την εξελικτική φάση της εφηβείας στην οποία βρίσκεστε. Οι μαθητές της Β’ και Γ’ γυμνασίου θα σας διδάξουν με το παράδειγμά τους τον αυτοσεβασμό και τον αλληλοσεβασμό. Επιθυμούμε γονείς και καθηγητές να νιώθετε ελεύθεροι ώστε να ισχύει η αρμονική σύζευξη δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, κάτι που επιβεβαιώνει στον ύψιστο βαθμό την ελευθερία σας. Να νιώθετε υπερήφανοι για τη μαθητική σας ιδιότητα.
Εμείς οι καθηγητές σας, δεσμευόμαστε
να σας προσφέρουμε γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες, αλλά και να αναπτύξουμε την κριτική σας σκέψη, ώστε να αντιμετωπίζετε μόνοι σας τα προβλήματα της καθημερινή σας ζωής.
Δεσμευόμαστε ακόμα να σας βοηθήσουμε ώστε στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικής Ενωμένης Ευρώπης στην οποία καλείστε να ζήσετε, να διαφυλάξετε την ταυτότητά σας και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.
Θα ήθελα ακόμη να απευθυνθώ ιδιαίτερα στα παιδιά της Α΄ Λυκείου τα οποία θα γνωρίσουν αξιόλογες αλλαγές λόγω της μετάβασης τους στο Λύκειο αλλά πάντα μέσα στο ίδιο γνώριμο περιβάλλον. Μόνος στόχος προβάλλει η παροχή ουσιαστικής παιδείας στη λυκειακή βαθμίδα της εκπαίδευσης. Για τους μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του Λυκείου ζητούμε να νιώθετε ασφάλεια στο ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και στους καθηγητές σας και να είστε βέβαιοι ότι θα συνδράμουμε με υπευθυνότητα να πετύχετε τους στόχους σας στην κρίσιμη αυτή φάση της ζωής σας.
Ιδιαίτερα το σχολικό μας συγκρότημα έχει επιτύχει και κατά την προηγούμενη χρονιά με ικανοποιητικό τρόπο το μορφωτικό και παιδαγωγικό του έργο. Το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ διακρίθηκε στην εισαγωγή των μαθητών του στην Γ/βαθμια , τόσο σε ποσοστό εισαγομένων (περίπου 100/%) όσο και στην ποιοτική σύνθεση των σχολών που οι απόφοιτοι του σχολείου μας. Με τη σημερινή ευκαιρία συγχαίρουμε όλα τα παιδιά που εισήχθησαν στο Πανεπιστήμιο και τις οικογένειές τους και να τους ευχόμαστε δύναμη και πρόοδο στην ακαδημαϊκή τους ζωή.
Καλούμε όλους τους μαθητές να έχετε εμπιστοσύνη στο σχολείο, να παρακολουθείτε τα μαθήματά σας με αισιοδοξία, κέφι και επιμονή, να συμμετέχετε στη σχολική ζωή, να συνεργάζεστε με τους καθηγητές σας. Να είστε βέβαιοι ότι η προκοπή και η επιτυχίας σας θα συμβάλει όχι μόνο στο καλό το δικό σας και της πατρίδας μας, αλλά θα βοηθήσουν σε ένα καλύτερο κόσμο, περισσότερο ανθρώπινο και δημοκρατικό.

Facebook - Νέο Σχολείο

Επικοινωνία

Νέο Σχολείο
Εκπαιδευτικός Όμιλος Αργολίδας

Δαλαμανάρα, Αργολίδας, 21 200

Τηλ: +30 27510 62720

Fax: +30 27510 62721

Φόρμα επικοινωνίας

Email: info@new-school.gr

Facebook: neosxoleio